pondělí 10. října 2016

Žižkov - Znojmo 1:0


Report z výjezdu na Žižkov




Zápas na Žižkově byl vybrán jako jeden ze tří venkovních, které hodláme absolvovat. Vzhledem k tomu, že Prostějov dopadl, jak dopadl a zápas v Olomouci přesunuli na nefotbalový termín (středa od 17:00), byl Žižkov prakticky jediným podzimním výjezdem. A tak k tomu i všichni přistupujeme. Zájem není bůhví jaký, navíc den před výjezdem se začínají omlouvat i ti, se kterými se počítá.

Ve čtyři ráno se scházíme na autobusovém nádraží v počtu čtyř lidí. Výjezd podzimu jak se patří. Ve čtvrt na šest přijíždíme do Brna a jdeme na vlak, kupujeme jízdenky a na poslední chvíli naskakujeme do vlaku. Cestou si dáme první piva (při jaké jiné příležitosti si člověk dá pivo před šestou ráno :-)) a cesta rychle ubíhá. Po osmé hodině přijíždíme do Prahy a přesouváme se ke stadionu, poté jdeme hledat nějakou otevřenou hospodu. Bloudíme ranním Žižkovem, ale hospodu nenacházíme. Nakonec se občerstvíme na benzínce, která sousedí se stadionem. Policistů je kolem stadionu tolik, jako by měla přijet Ostrava nebo Opava. Přidávají se k nám dva pražští fanoušci a v konečném počtu šesti fanoušků míříme na stadion. Hlavní pořadatel nám oznamuje, že v pátek ve Znojmě na repre U21 mu znojemské vedení řeklo, že nikdo nedorazí, a tak s námi nepočítají. Musíme jít na hlavní tribunu mezi domácí. Věšíme vlajky „Znojmo“, dvě moravské a jednu znojemskou orlici.

Od začátku zápasu se snažíme hráče maximálně podporovat. Na to, kolik nás je, jsme určitě dobře slyšet. Fandění pomáhá i přítomnost střechy na tribuně.

V první půlce jsme ze začátku na hřišti slabším týmem, dostáváme jeden smolný gól, který se později ukáže jako rozhodující. Koncem poločasu jsme lepším týmem a dostáváme domácí pod tlak. Z toho pramení i dvě gólovky, bohužel je neproměňujeme. V druhé půli se hraje převážně bojovný fotbal bez větších šancí. Domácí těsný náskok uhájí, a my si tak připisujeme po šesti týdnech porážku.

Po krátké děkovačce se přesouváme zpět na nádraží, kde se občerstvujeme a dokupujeme zásoby tekutin na zpáteční cestu. To se později ukáže jako klíčové, neboť ten, komu zásoby dochází, je nucen kupovat pivo od stevarda za sympatickou cenu - sto korun. :) Naštěstí máme ještě jeden přestup v Břeclavi, kde se zásoby doplňují. Do Znojma přijíždíme opět za tmy před sedmou hodinou večerní.

Výjezd byl i přes špatný výsledek a nízký počet jeden z těch velmi povedených. Je však k zamyšlení, že se ve Znojmě nenajde víc lidí, kteří by byli ochotni jet podpořit naše Znojmo aspoň na jeden výjezd za podzim. Před rokem jsme litovali, že nás jezdí jen patnáct, teď asi nastávají časy, kdy nás bude jezdit pět.


V srdci Znojmo měj, život za něj dej! Říká vám to něco?
                                                                                                                          
                                                                                                                                 -jh-


















Žádné komentáře:

Okomentovat