sobota 22. října 2016

Vyjádření k uplynulým událostem


Více uvnitř článku



Jelikož tento víkend nás díky televizním přenosům žádný fotbal nečeká, můžeme si krátce shrnout události posledních týdnů nejen okolo několikrát zmíněného transparentu.

Takže. Zápas s neatraktivním Varnsdorfem, venku zima, prostě nic, co by nalákalo líné znojemské publikum na stadion. Do toho přijde ČT, se změnou termínu. Bude se hrát ve středu v pět, bezva. Je nám hned jasné, jak bude náš počet a vlastně i celková návštěva vypadat. Je vcelku vtipné, že dlouhodobým cílem FAČR je dostat diváky na stadiony a pak ve výsledku vidíte, co proto ve spolupráci s českou televizí (placenou námi všemi) vlastně dělá. Možná to někomu z výše uvedených může přijít divné, ale lidi ve všední dny pracují. Světe, div se, třeba i déle než do 17:00...

No nic, den před zápasem se scházíme, klasicky ve dvou a vyrábíme transparent. Po minulé zkušenosti s nápisem proti svini Berbrovi se tentokrát chceme vyvarovat veškerých vulgarit a kontroverzí tak, aby nápis vydržel celý zápas. Volíme tedy vcelku nevinný fiktivní citát "Náš cíl jsou prázdné stadiony". Pod tím samozřejmě podepsaná Česká televize.

Realita však byla jiná, transparent je nám stržen hned na začátku utkání a my na protest odcházíme. Sami můžete posoudit, nakolik závadný tento nápis byl. Jen pro připomenutí, zápas sledovalo asi 200 lidí.

Reakce klubu na sebe nenechala dlouho čekat a my dostali pozvání na schůzku s vedením, kde nám tedy prý vše vysvětlí. Schůzka se konala na stadioně, dostavili jsme ve třech kusech, přítomni byli za klub manažer Bělák, trenér Kučera a kapitán Cihlář. Situace okolo transparentu nám byla vysvětlena, z části jsme toto vysvětlení přijali. Ale nic se nemění na tom, že s tímto krokem nesouhlasíme. Nějaké krajní řešení (bojkot?) se zatím konat nebude. Kdyby někdo měl zájem o detailní vysvětlení této situace, stavte se za náma, rádi se o tom s každým pobavíme.

To však nebylo jediné téma schůzky. Řešila se především návštěvnost, termíny domácích zápasů a komfort pro diváky. Nápadů a podnětů padlo dost. Tak uvidíme, co z toho vzejde. Rozhodně by se nemělo jednat o schůzku poslední, což ukazuje určitý posun v komunikaci klub - fanoušek. Celkový dojem ze setkání byl nadějný, jaká bude realita si však budeme muset počkat.

Tolik k uplynulým událostem. Teď k těm budoucím.  Utkání se Sokolovem se hraje v pátek 28. října od šesti hodin. Je to státní svátek, takže po dlouhé době naprosto ideální termín. Je potřeba se slézt v co největším počtu, je potřeba ukázat, že tu jsme. Přemluvte kámoše, vyražte do kotle, ukažme, že se s náma musí počítat! Více info k tomuto zápasu ještě přineseme.


Ať žije Znojmo!

Žádné komentáře:

Okomentovat