středa 27. července 2016

OkurCup 2016


Report z víkendového turnaje v článku




O víkendu se uskutečnil již třetí ročník letního OkurCupu v malém fotbálku. Jelikož jsme začali ročníkem nultým, jednalo se tak o čtvrté sportovní setkání. Tentokrát jsme nijak netlačili na pilu, co se pozvaných týmu týče. Jisté byly čtyři mančafty, což po loňském zklamání znamenalo návrat na dřívější pozice. Bohužel, jak se říká, jistá je jen smrt a daně. V sobotu ráno odpadá v duchu posledních iks měsíců tým dnes již mrtvé bandy z Blatnice. Super, díky ;). Dopoledne se taky záhadně ztrácí tým Krumlova, bojíme se fiaska. Nakonec se Krumlovská Epika vynoří a může se hrát :). Stejně jako loni se třemi týmy.

V pátek, noc před turnajem, proběhne uvítací popíjená, kterou obzvlášť poctivě berou hoši z Krumlova. Na nováčka turnaje opravdu sympatický výkon :).  Pivo, kořalky a všechno dohromady... Nějaké noční koupání a jde se spát, zítra musíme podávat výkony. 

Jak již bylo zmíněno, hrálo se stejným systémem jako loni, pouze se třemi týmy. Dvakrát každý s každým, vítěz skupiny finále, druhý a třetí semifinále. Po krátkém uvítání u pivka s tradičními hosty z Havlíčkova Brodu (díky Bohu, že aspoň na ně je každý rok spoleh) se jde pomalu do boje. Úvodní zápas obstaral souboj obhájce s nováčkem, v němž Havl. Brod prokázal zkušenosti a porazil Krumlovskou Epiku 2:0. Ve druhém utkání si však Krumlovští spravili chuť, když přesříleli pořádající tým Okurkářů 5:2. Exceloval především šůter Radek, který vstřelil všech pět branek, za Okurkáře korigoval dvakrát Herzig. V tomto zápase jsme doplatili především na neproměňování šancí. Následoval souboj vítězů posledních dvou ročníků Okurkáři - HB. Bojovný zápas končí remízou 1:1, bereme  tak první bod v turnaji. Druhé kolo začíná opět soubojem HB - MK, Brodští vítězí 3:1 a přibližují se tak prvnímu místu v tabulce a přímému postupu do finále. Pokud bychom chtěli první místo HB ohrozit, potřebujeme MK porazit. To se nám sice daří, vítězíme v zajímavém utkání 4:3, výhra o gól je však málo a tak jdeme do posledního střetnutí s vědomím, že HB musíme porazit nejméně o pět branek, snažíme se, ale stačí to jen na výhru 3:2. Ta v konečném součtu znamená druhé místo o skore za HB.

Stejně jako před rokem jdeme tedy na semifinále a stejně jako loni nám finále uniklo velmi těsně. Právě loni jsme zápas nezvládli a skončili třetí. To letos dopustit nechceme, avšak Krumlov je nevyzpytatelný a také má ve svých řadách rozdílového hráče, který se na tunaji staral o veškeré góly svého týmu. Začínáme dobře a daří se nám vstřelit první branku, co na tom, že přes celé hřiště. Krumlov odpovídá a Radek otáčí vývoj zápasu. 2:1 pro MK. Následující minuty padá do brány takřka vše a v průběhu druhé půle vedeme 4:3. Toto vedení už nepustíme, naopak přidáváme pojišťující gól a slavíme postup do finále. Nebo slavíme... V této fázi už spíš bědujeme, že nás čeká ještě další zápas :). Do finále jdeme s jasnou taktikou, dát gól, hrát co možná nejúsporněji, protože síly jsou fuč. To se nám docela daří, hosté jsou sice aktivnější, mají více ze hry, ale branky střílíme my. Brodští tlačí, ale i díky výkonu brankáře (ze začátku se střídáme po poločasech, od třetího zápasu si však pozici jedničky zabírá Mentol) hrajeme stále s nulou vzadu. I když hrají Rebelové dobře, absence nejlepšího střelce posledních dvou ročníků Pokyho je asi znát. Silou vůle finále nějak umlátíme a vítězíme 3:0. OkurCup se tak zase minimálně na rok vrací do Znojma.

Následuje vyhlášení, předání týmových i individuálních cen, úklid hřiště a rychle na jedno. Chvíli ještě společně popijeme a poté se mančafty vrací domů. My zůstáváme a slavíme výhru do rána.

Co závěrem? Jako každý rok to byla zábava, alespoň teda pro nás, na druhou stranu, pokud ten turnaj má aspoň trochu vypadat, je to asi málo. Na nás teď bude přemýšlet, co s tím. První myšlenka přesunout turnaj na červen, tzn. mimo dovolené, už padla. No uvidíme... Ten turnaj padnout nenecháme :)

Znojmo a Rebel!!!

OkurCup ve výsledcích a číslech:

Základní skupina:
Havlíčkův Brod - Krumlovská Epika 2:0 ... Mates, Zufi
                                                   3:1 ... Zufi 2x, George - Radek

Krumlovská Epika - Okurkáři 5:2 ... Radek 5x - Herzig 2x
                                         3:4 ... Radek 3x - Jarda 2x, Demon, James

Okurkáři - Havlíčkův Brod 1:1 ... Herzig - James vl.
                                     3:2 ... Herzig 3x - George, Mates

Tabulka po ZS:
1. Havlíčkův Brod 7 8:5
2. Okurkáři 7 10:11
3. Krumlovská Epika 3 9:11

Semifinále:
Okurkáři - Krumlovská Epika 5:3 ... Demon 4x, Jarda - Radek 3x

Finále:
Havlíčkův Brod - Okurkáři 0:3 ... Herzig, Jarda, Demon

Střelci:
1. Radek (MK) 10
2. Herzig (Okur) 7
3. Demon (Okur) 6
4. Jarda (Okur) 4
5. Zufi (HB) 3
6. Mates, George (oba HB) 2
7. James (Okur) 1; 1

Nejužitečnější hráč:
Mentol (Okur)







Žádné komentáře:

Okomentovat