pondělí 16. listopadu 2015

Znojmo - Opava 3:1



Poslední podzimní domácí utkání, opět povedené jak na hřišti, tak v hledišti.




Už po příjezdu z velmi vydařeného dvojvýjezdu dáváme hlavy dohromady a přemýšlíme, co a jak. Čeká nás totiž zápas podzimu, minimálně po fanouškovské stránce. Na náš stadion zavítá Opava, soupeř s asi nejlepšími fanoušky v lize. Kvůli pracovnímu vytížení se scházíme v týdnu po ránech, malujeme, stříháme, tvoříme. Výsledek nakonec povedený, asi zatím nejlepší z toho, co jsme vyprodukovali. Ale k tomu později.

Máme docela obavy, kolik lidí bude na stadioně a hlavně v kotli. Termín je to úplně na hovno. Nechápu, proč se vůbec před sezonou o časech výkopů hlasovalo, v pátek v sedm se hrálo snad jen třikrát, každý časový posun je takřka smrtící především pro hostující fanoušky. Mohl to být, co se týká atmosféry, nejlepší zápas pod světly, takhle to byl jen obyčejný průměrný druholigový mač...

No nic, zápas se blíží, formujeme kotel, spousta lidí přichází na poslední chvíli nebo až někdy v průběhu poločasu, prostě 17:30... Fandění je takové normální, nevybočujeme ze svého průměru ani jedním směrem, to se lepší až když jsme takřka kompletní. Choreo, které je naplánováno někdy na začátek, posouváme tedy až na druhou půli, lidí je málo. Fandění stále na úrovni. Druhý poločas nabídne už kvalitnější support. Přichází na řadu zmiňované choreo. Transparent se siluetou města, modrými paprsky a nápisem Perla jižní Moravy, který je doplněn jednotnýma modrobílýma šálama. Povedené. Fandíme dál, na hřišti je to výsledkově paráda, my se taky snažíme, zápas má poměrně slušnou atmosféru. Ke konci dáme nový chorál, který je silně inspirován tím havlíčkobrodským, je super, ten půjde :). Končí zápas, začíná pyrošou, děkovačka, vyvolá se trenér, ten se taky konečně pod sektorem ukáže a my jdeme pro změnu na pivo.

K hostům. Přijela jich zhruba třicítka, mimochodem výborné číslo vzhledem k již zmíněnému termínu a vzdálenosti. Celkem pochopitelně jsou kompletní až v průběhu první půle. Moc si jich nevšímáme, ale slyšet občas určitě jsou. Druhý poločas rozbalují transparent s povzdechem na hloupý termín. Reagujeme pokřikem český fotbal pro fanoušky, ke kterému se hosté přidávají. Společně se pozdraví i svině ve vedení fotbalu.

Celková návštěva činila necelé dvě tisícovky diváků, což je výborné. Můžeme se jen dohadovat, jestli by jich na sedmou dorazilo víc, každopádně na nás super číslo. No nic, nakonec to byl i přes úvodní rozčarování povedený podvečer s fajn atmosferou, povedeným choreem, pyrem i výkonem. Jen víc takových, snad v příznivějším čase...

Hráči samozřejmě zase vítězí, jsme první s ohromným náskokem, letos je to výsledkově jedna velká paráda. Po pauze budeme útočit na postup mezi elitu a my budeme u toho. Buďte i vy! Ať už na výjezdech nebo i doma. Třeba to i vyprodáme!

Ať žije Znojmo!



Žádné komentáře:

Okomentovat