úterý 13. října 2015

Sportovní víkend: Znojmo - Varnsdorf 2:0 a Znojmo - Vídeň 1:2p



Netradiční report z povedeného víkendu.



Sportovní víkend nám začíná již v pátek, do Horního parku zavítal tým Varnsdorfa. Jelikož je už docela zima, máme strach, co počasí udělá nejen s kotlem, ale i s celkovou návštěvností. Kotel to poznamenalo výrazně více, na výkop tak v kotli stojíme ve třech(!) lidech. V průběhu první půlky se však sektor aspoň trochu zaplňuje, takže to dnes žádná katastrofa nebude. Jak už to bývá poslední zápasy zvykem, první poločas je, co se dopingu týče, docela nuda, fandí se občasně, je nás málo. Přísnější měřítko snese až poločas druhý. Vyšší počet lidí v kotli, neustále kolující meruňka a dobrý výkon na hřišti. To jsou faktory, které znamenají atmosféru na úrovni. Projedeme chorály, pokřiky, hostujícímu golmanovi, vysvětlíme, že je díra, nezapomeneme ani na Peltu s Berbrem. V polovině druhého dějství jde část kotle do půl těla, to vydrží až do konce utkání. Odpálí se menší pyro, zase si zanotujeme, že jsme první, no a co... Užijeme si děkovačku a jdeme na pivo. V sektoru hostí nula. Zvláštní poděkování dnes míří do Moravského Krumlova, který dorazil ve výborném počtu, jen tak dál. Škoda, že takhle zodpovědní nejsou i Znojemští.

Jak je zmíněno výše, Znojmo poráží Varnsdorf 2:0 a posunuje se tak dočasně na první místo tabulky. Oba góly zaznamenal Rosťa Šamánek.

Sobotu strávíme u piva sledováním repre s Turkama. Po hanebném výkonu naši prohrávají 0:2 a kazí si tak oslavy postupu na Euro. Popijeme a těšíme se na nedělní hokejový zápas s Vídní.

Kvůli TV přenosu se začíná již o půl třetí, což je výborný termín, takhle by se mělo o nedělích začínat. Kotel stále bojkotujeme, takže máme z rohu dobrý přehled o kvalitě fandění jak domácího sektoru tak i toho vídeňského. Fanklub nijak nepřekvapuje, krom pár pokřiků, které jsou ovšem parádní, je slyšet především buben. Chvílemi to vypadá, že fandí snad deset lidí. Škoda, že většina kotle zahuláká jen při přeřvávačce nebo při klasickém Hej, hej. Potenciál je obrovský, však nevyužitý. Při chorálech napínáme uši, abychom vůbec věděli, který že se vlastně zrovna zpívá, slyšet je k nám pouze rytmus bubnu.

Hosté jdou slyšet především před zápasem. Z jejich hlasového projevu jde husí kůže po těle, to však jako mávnutím kouzelného proutku končí s úvodním hvizdem. Je to taková "nemoc" rakouských fans, kteří k nám zavítají. Před zápasem super, v zápase o 90 procent horší, asi až moc sledují hru, nevím. Vídeň tedy ve zbytku zápase nuda. S tím počtem (300?) mohli být doma, tuto šanci však nevyužívají, tedy kromě pár chvilek před zápasem.

Každopádně s Vídní jsou to po fans stránce nejlepší zápasy v sezoně, odpovídá tomu i parádní návštěva přes 4000 lidí, i když co se sportovní stránky týče, připomínalo to spíš včerejší zápas s Tureckem. Výkony kotlů asi ne zklamání, ale žádná pecka. Potenciál obou je výrazně vyšší, i když jak se to vezme...

Celkově to byl povedený víkend, jen víc takových!

Ať žije Znojmo!





Foto: Znojemsko

Žádné komentáře:

Okomentovat