neděle 27. září 2015

Pohár: Znojmo - Jihlava 0:5 ... "Všecko špatně"


Pohárové utkání s ligovou Jihlavou slibovalo pěknou podívanou i atmosféru, z obou nakonec nezbylo nic, ale pěkně popořadě.

Na třetí kolo MOLcupu, nebo jak se to teď jmenuje, se těšíme. Regionálně atraktivní soupeř, navíc ligový, ale na druhou stranu slušná šance k postupu do dalšího kola. V kotli se nás neschází tentokrát mnoho, sestava je to však kvalitní a tak nepropadáme žádné skepsi a o kvalitu fandění se nebojíme. Zápas začíná, support je to ze začátku takový ospalejší, ale postupem času otáčíme volume doprava a po zbytek poločasu to není vůbec špatné. Jihlavských i přes středeční termín dorazila desítka, vyvěšují vlajku Spartak supporters a po celý zápas fandí. Zatím asi nejlepší hostující výkon v téhle sezoně u nás i vzhledem k poměru počet:výkon.
O poločase vyvěšujeme jedinou prezentaci dne. Upravený hashtag berbrven však nevydrží viset ani pět minut. Pod pohrůžkou pokuty jsme nuceni transparent sundat, smutné na tom je, že to celé bylo na podnět člověka z našeho klubu. Těžko říct, co je smutnější. Jestli to, že demokracie a svoboda projevu dostává na našich stadionech potažmo v celé společnosti neskutečně na prdel, nebo to, že klub radši drží basu s čurákama Berbrem a spol. a klidně se vysere na vlastní fanoušky. No nic, na hlavu si srát nenecháme, naprosto nepřípustný zásah do projevení vlastního názoru nemůžeme akceptovat, balíme vlajky a opouštíme sektor. Zpoza tribuny se občas připomeneme jen pár pokřiky proti triu sviní ze svazu.
Skvěle se zachovali Jihlavští, kteří nás pokřiky podporují, skanduje se i společně. Je super, že jsou lidi, kteří to mají v hlavách v pořádku a i přes rivalitu dokáží najít společnou řeč v takto důležitých otázkách. Zároveň mě hned napadla paralela k fanouškům hokejové jihlavské Dukly. Co si pamatuju, určitě by zakřičeli něco jako Není vás slyšet. Nicméně to jen tak na okraj. Hostům několikrát zatleskáme a posíláme respekt.
Na hřišti hráči hrajou kulový, dostávají zaslouženého bůra a v poháru tak končíme. Není to však z tohoto podvečera to hlavní, nasranost panuje především z výše zmíněných důvodů. Teď nás čeká zápas proti béčku Olomouce. Upřímně netuším jak bude vypadat naše podpora dál, nejen v tomto zápase, to rozladění je opravdu veliké!
Berbr ven a čurák nemá Hodáka!

foto: Deník

Žádné komentáře:

Okomentovat