neděle 23. srpna 2015

Znojmo -Třinec 5:2


Druhému zápasu pod umělým osvětlením přihlížela opět velmi solidní návštěva 1673 diváci. A nač koukat rozhodně bylo, ale pěkně popořadě.




Při pohledu na termínovou listinu, kdy zápas s Třincem připadl na 21. srpen - co se v tento den stalo, není snad potřeba vysvětlovat - nám bylo hned jasné, v jakém duchu se optická prezentace ponese.  Symbolicky tak v 68. minutě jde nad hlavy plachta složená ze tří nápisů. Datum 21.8., Karlem Krylem inspirovaný nápis "Bratříčku, zavřel jsi vrátka?" a nechyběl ani hashtag Nepřijímáme, který choreu dodal aktuální podtext. K tomu visel po celý zápas na plotě nápis "Oldo, drž se!" na podporu Oldy Kostorka, který byl vážně zraněn v zápase znojemské juniorky. V průběhu utkání bylo odpáleno pár stroboskopů a na konci dvě kvalitní dýmovnice. Tolik k optické prezentaci kotle.
Fandění: počet lidí v kotli podobný prvnímu utkání, od začátku doping takový vlažnější, s přibývajícím časem však nabývá na kvalitě. Rozhodně oproti prvnímu mači proti Karviné je atmosféra lepší, stánky fungují, takže kotel nestojí fronty a fandí celých 90 minut. Kolikrát je to slušný rachot, ke konci zápasu už euforie a fanatizmus :). Po konci proběhne klasická děkovačka, vyvolá se i zraněný Olda, chvíli se na tribunách ještě slaví a poté míříme domů nebo do hospod.
K zápasu jen málo, od toho jsou jiné weby. Ze začátku výkon našich nic moc, říkáme si, proč to doma pořád nejde. Naštěstí neskutečná druhá půle vše zachrání a slaví se první výhra pod světly.


P.S. Při zápase kolovala kotlem kasička, kdo chtěl, mohl jakoukoliv částkou přispět na choreografie, které tvoříme. Vybralo se hezkých 717 Kč. Pokud se vám současný stav a chod kotle líbí, přispět budete moci i na příštím zápase, ve čtvrtek proti Hradci. A to buď do kasičky nebo formou koupě samolepek nebo trik. Veškeré prostředky jdou do nákupu materiálu na chorea. Všem, co přispěli, děkujeme! 

FOTOGALERIE : ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat