neděle 23. srpna 2015

Report z 2. ročníku OkurCupu


O víkendu na přelomu července a srpna se odehrál oficiálně druhý ročník letního OkurCupu v malém fotbálku. Po zkušebním nultém ročníku a loňském prvním šlo o organizačně asi nejlepší turnaj. Bohužel největší nešvar v podobě odříkávání hráču i celých týmu na poslední chvíli se stále nedaří odbourat. Pořád je tedy do příštích let na čem pracovat.



Turnaje se po těchto peripetiích zúčastnily pouze tři týmy namísto nahlášených pěti - Navijači z Havlíčkova Brodu, Blatnická divize a Okurkáři.

Hrálo se narychlo vytvořeným systémem dvakrát každý s každým v základní skupině. Vítěz skupiny postoupil rovnou do finále, kde čekal na svého soupeře, který vzešel ze semifinále.

Celá základní skupina se nesla v remízovém duchu, toto se podařilo prolomit až týmu Okurkářů, kteří porazili Navijače 2:0 a díky ostatním remízám si už brousili zuby na přímý postup do finále. Ten stačilo potvrdit v posledním zápase proti Blatnické divizi, kdy ‘domácím’ stačilo uhrát plichtu. To se však nepovedlo a po výhře Blatnice 3:1 do finále postoupila právě ona.

V semifinále se tak utkaly mužstva Okurkářů a Navijačů. Okurky po výsledcích ze skupiny neměli důvod si na Havlíčkobrodské nevěřit, ale opět se ukázala zrádnost play-off systému. Systém, který byl loni pro Znojemské milostivý, kdy z posledního místa celý turnaj nakonec ovládly, byl letos nakonec krutý. Navijači, kteří po základní části uhráli pouze tři body za tři remízy a vstřelili pouhé dvě branky, se v semifinále obdivuhodně semkli a i díky probuzení střelce Pokyho přejeli Okurkáře rozdílem třídy a po výsledku 5:2 postoupili do finále.

Ve finále na Brodské čekala Blatnice, šlo tedy o reprízu finále z nultého ročníku. Oproti předloňsku, kdy bylo finále poměrně jasnou záležitostí Blatnických, mělo letošní vyvrcholení turnaje zcela opačný průběh. Už od začátku zápasu bylo jasně vidět, že Navijači povzbuzení jasným semifinále, jsou po úspěchu hladovější a udávali tempo zápasu, po poločase vedli o dva góly. Ve druhém náskok ještě navýšili a finále ovládli stejně jako semifinále výsledkem 5:2. Po dvou druhých místech se tak Havlíčkobrodským konečně podařilo turnaj ovládnout. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě.

Z týmu vítězů také vzešli oba vítězové individuálních ocenění. Nejlepším střelcem se s velkým náskokem stal Poky, nejužitečnějším byl vyhlášen Mates, který turnaj dohrál i se zraněním.

Po turnaji se předali ceny - konečně i ten vytoužený pohár :) - prodali se nějaká trička k pětiletému výročí Okurkářů a mohlo se jít slavit. Celkově šlo o velmi povedený víkend. I přes výše zmíněné problémy si turnaj snad všichni užili a my se už teď těšíme na ročník příští, který bude snad ještě lepší. Afterparty probíhala až do časných ranních hodin, pilo se, odpálilo se nějaké pyro, proběhly malé lekce bojových umění… No klasika :)

Závěrem bychom chtěli pogratulovat do Havlíčkova Brodu, po těch dvou letech jsme vám to přáli :)

Sportu zdar, fotbalu zvlášť!

Znojmo a Rebel!




Výsledky:

1. Navijači

2. Blatnická divize

3. Okurkáři

Skupina: Okurkáři - Navijači 1:1, 2:0

Blatnice - Navijači 0:0, 1:1

Okurkáři - Blatnice 1:1, 1:3

Semifinále: Okurkáři - Navijači 2:5

Finále: Blatnice - Navijači 2:5




Střelci: Poky (HB) 8

Demon, David (Okurkáři) 3

Kachna (HB), Šuki, Čambo, Sandokan (Blatnice) 2

Nejužitečnější hráč: Mates (HB)

Žádné komentáře:

Okomentovat