neděle 23. srpna 2015

Zlín - Znojmo



Na výjezd do Zlína konečně vypravujeme vytoužený autobus, i když jen malý pro 20 lidí. Jede nás nakonec po několika peripetiích celkem 16. Tady jen takové malé zamyšlení. Opravdu je nás tak málo výjezdově aktivních, že nejsme schopni naplnit ani busík? V ideální čas, velice atraktivní soupeř, dobrá cena… Vím, postavení v tabulce a tak dál, ale uvědomte si, že výjezdy nejsou jen o fotbale, jsou to především skvělé zážitky, vynikající parta lidí, spousta zábavy a v neposlední řadě i ten fotbal :). No nic, věřím, že účastníci zájezdu tyhle slova potvrdí a příště vyrazíme v plném počtu!



Ze Znojma vyrážíme ve dvě odpoledne, cesta krásně ubíhá, pije se, díky Bohu se relativně často zastavuje, takže výtečné náladě nic nebrání. V buse prodáváme suvenýrý a pivo, díky čemuž se nám snad daří ztrátový výjezd doplatit. Na jedné z benzinek se potkáváme s hráči, pozdravíme se a jedeme dál.

Do Zlína přijíždíme včas, trošku netakticky se rozdělujeme a tak na zbytek lidí čekáme u stadionu. Po chvilce přichází domácí s varováním, že tady je jejich území, od slov už není daleko k činům, po krátkém valčíku se ale situace uklidňuje a my raději míříme ke svému sektoru. Tam nás čeká vynikající sekuritka, která by měla být vzorem pro všechny stadiony. Pronášíme veškeré pyro, vlajky a transparenty bez problému a jdeme se občerstvit. Věšíme klasické vlajky - Okurkáři, Znojmo, Moravu a jednu malou s logem klubu.

Zápas začíná, v sektoru je nakonec přesně 19 Znojemských. Začínáme fandit, mávat vlajkou, užíváme si zápas. Střídáme chorály s pokřiky, fandíme nepřetržitě celý zápas. Na ten počet je to dobré. Jak jdeme slyšet v konkurenci domácího kotle nevím, podle ohlasů hráču však ano, takže spokojenost. Na druhou půlku máme nachystané choreo. Logo Znojma předělané do barev klubu a k tomu nápis 669 02 Numero uno naopak zase v barvách města. Choreo je inspirováno všem Znojmákům dobře známou rapovou skladbou. Mezitím se odpalují dýmy, stroboskopy, no všecko, co jsme pronesli. Potom vytahujem spíš z recese maličkou kartoniádu z lesklých folií. Zas nějaké to pyro a ve skvělé náladě dofandíme zápas, jdeme ještě do půl těla a nakonec si vychutnáme děkovačku. Celkově si myslím od nás, i vzhledem k počtu, výborný výkon.

K domácím. Jejich kotel, asi i díky výsledkům, je veliký a hlasitý. Říkat víc by asi nebylo fér, domácích si nijak zvlášť nevšímáme, takže nějaké hodnocení by bylo zcestné. Oni sami asi nejlíp ví, jak fandí :). Během první půle vytahují transparent, kterým se připojují k celorepublikové Operaci Žumpa. O této operaci není nikdo z nás informován, o všem se dovídáme až z internetů večer nebo druhý den. Přímo na stadionu se aspoň připojujeme pokřikem Roman Berbr, STB. Na konci zápasu ještě odpalují Ševci několik světlic.

Na pažitu se hráči činí, než stihnem oslavit první gol, je tam další, domácí ve druhé polovině snižují a po nervech nakonec výhru naši ubrání.

Po zápase se u autobusu ještě s domácími hecujeme, nemáme na průběh zápasu totiž stejný názor :). Nakonec vše proběhne bez problému, nasedáme do vozidla a vracíme se do královského města na jihu Moravy. Někdo pak domů, někdo ještě slavit. Nakonec super výjezd. Příště snad v ještě větším počtu!

Ať žije Znojmo!

Žádné komentáře:

Okomentovat