neděle 23. srpna 2015

Táborsko - Znojmo



Je krásný sobotní den a my se chystáme na první jarní výjezd. Výjezd po dlouhé době, takže jsme všichni jaksepatří natěšení. Trošku podle očekávání se nám nedaří naplnit autobus, jedeme tedy dvěma auty, jedním velkým a jedním obyčejným. Ze Znojma vyráží na Táborsko nakonec 12 fanoušků, v Sezimově Ústí se přidává jeden pražský Znojmák, takže se nás schází celkem 13, o jednoho člověka tedy překonáváme počet z prvního výjezdu do Frýdku :).



Z našeho města vyjíždíme krátce po poledni, cesta ubíhá rychle, popíjí se, povídá se, prozpěvujeme, no klasický výjezd. Několikrát se s druhým autem předjedeme a několik minut před třetí už vcházíme do sektoru na stadionu Soukeník. Stadionek je to krásný, v podstatě uprostřed ničeho. Oválný styl, betonové schody, přesně tyhle stadiony se mi líbí. Na plot věšíme celkem čtyři vlajky: hlavní Okurkáři, menší Znojmo, Moravu a Albion. Od začátku se fanděním bavíme, jedeme jak pokřiky tak chorály, včetně těch nových, probíhají i demence jako Znojmo zdraví venkov :). V našem počtu se nedaly čekat zázraky, ale snažíme se a myslím, že fandíme víc než dobře. Jak to na zápasech venku obyčejně je, na náš support, i díky alkoholu, obdržené góly nemají pražádný vliv, naopak nás to hecuje ještě víc. O přestávce proběhne nějaké občerstvení a chystáme se na druhou půlku. Tu odfandíme ve stejném tempu jako tu první, odpaluje se něco málo pyra, mává se praporem, stále se bavíme. Ke konci ještě jdeme do půl těla, někteří to však vzali i zodpovědneji - dík do Prahy :D. Na hřišti už se nic neděje a prohráváme nula dva, hráči jdou i přesto k sektoru poděkovat. Po zápase se chystáme na menší pyroshow, v níž nám zabránil agilní pořadatel, který vytrvale odnáší dýmovnice za přistavenou toitoiku :).

Něco málo k domácím, v kotli se jich schází desítka sedících, mají tři vlajky, snaží se fandit, ale přes šířku hřiště je moc neslyšíme, i v pár lidech máme v Táborsku domácí prostředí. Po zápase odpalují bílý dým.

Popřejem šťastnou cestu do Prahy a nasedáme do aut zpět do Znojma, ještě malá zastávka v hospodě v Krahulčí, kde k výbornému jídlu rozdávají tulipány a jedeme v poklidu domů. Tedy někdo domů, někdo do hospod :)

Celkově skvělý výjezd a už teď se těšíme na Zlín. Jednou ten bus dáme!



Ať žije Znojmo!

Žádné komentáře:

Okomentovat