úterý 23. října 2018

Fotbalový víkend




Fotbalový víkend nám na hřištích přinesl nula bodů a skóre 0:6. Vše popořadě uvnitř článku.




Znojmo - Pardubice 0:4

Když pominu minulé derby se Zbrojovkou, schází se nás asi nejlepší sestava v této sezoně. Díky tomu se fanděním bavíme i přes tragikomedii na trávníku. Atmosféra dobrá, přejeme si bůra, Znojmo do ligy a podobně. Dnes bez optických prezentací. Hostů nula. Náladu nám trochu kazí jen konec zápasu, kdy se drtivá většina hráčů kvůli jednomu výkřiku z hlediště otáčí a na děkovačku vůbec nedorazí, i když se domlouváme, že nebudeme nějak hudrovat. Prostě hrajeme hovno, stává se, ale aby se fotbalisti profíci urazili kvůli jednomu anonymnímu výkřiku? No nevím, uražení bychom tím, co předvádí za hrůzu, měli být spíš my. Uznání zaslouží aspoň kapitán Cihlář, kterej pod kotel aspoň došel.

Skalica - Petržalka 2:0

Pár hodin po pátečním utkání už pětice Okurkářů plní auto a vyjíždí směr Slovensko. Po bratislavském derby máme tentokrát namířeno podpořit kamarády z Petržalky do pro nás vzdáleností výhodné Skalice, která leží jen pár kilometrů od hranic s ČR. Vyjíždíme včas a v klidu tak do cílového místa přijíždíme s dvouhodinovým předstihem. Projdeme si kousek města, na náměstí dáme pivko a pomale můžeme jít ke stadionu, kde čekáme na příjezd hostů. Petržalčané mají se Skalicí velkou rivalitu (pro bližší info viz kurzíva pod článkem), není tak překvapením nachystaná sekuritka a strážníci. Lihoviny tedy necháváme v autě a předáváme až po zápase :-)
To už hosté (tedy hosté na papíře, protože prostředí máme domácí, tvoří ho zhruba 70 fanoušků) dorážejí před stadion, u vstupních kontrol se strhne potyčka, security je trnem v oku vypůjčená vlajka Skalických, kterou se hosté snaží pronést na sektor, po boji je vlajka vybojována (vlastně už podruhé) zpět a už hurá na fotbal.
Support netřeba nijak obšírně hodnotit. Na tribunách existuje jen jeden mančaft, sektor se baví fanděním i přes nepříznivý výsledek, tak to má být, některé pokřiky nás velice zaujaly :-)
Několikrát se také poškádlí domácí, ta nenávist je cítit, bohužel však moc není koho škádlit. Prý tam někde nějaký kotlík je, ale neměl jsem možnost je slyšet ani vidět :-) 
Optické prezentace jsou dvě. První černobílé balonky, druhá černé igelitové pásy, uprostřed vlajka, doplněno pyrotechnikou. Jednoduché, efektivní, navíc na výjezdu, super. Při druhém choreu je navíc roztrhána ona skalická zástava.
Po zápase proběhne i přes prohru děkovačka, očividně tento víkend nosíme štěstí :-), následuje loučení a cesta domů.
Fajn výjezd, hezký počet, zase trochu něco jiného než naše druhá liga. jen doufám, že nás bude příště více!
Vidíme sa v Jihlave!
Ať žije Znojmo!
I.W.E.



Petržalka vs. Skalica. Výjazd jesene do Trdelníklandu. Naša vzájomná rivalita. To sú vety, ktoré v nás dlho vyvolávali emócie, vďaka ktorým sme sa tak veľmi tešili na sobotný zápas. Keďže tieto vzťahy nabrali nový spád a celý čas množiace sa otázky typu "prečo práve Skalica?" stále pribúdajú, rozhodli sme sa napísať vyjadrenie a stručné zhrnutie.
Jar 2014 - Náš milovaný klub hral tretiu ligu. Výjazd jari, ktorý okrem nášho počtu nemal byť ničím až tak príliš zvláštny. Ako to už býva na veľkých výjazdoch, okrem nadpriemerného supportu či vydarenej pyroshow ( v čase od 1:10 https://www.youtube.com/watch?v=p8lzoJXibH8 ) nám v hlavách svitli aj iné nápady. Počas zápasu bolo domácim priamo z ich sektora ukradnutých približne 5 mávajúcich vlajok. Dlho sme sa však s trofejami netešili - do pár minút nábeh SBS (privolali si ich a poslali na nás domáci fans). Agresia, vyhrážky, zdvihnuté obušky a zobraté vlajky domácich, ktoré im boli následne vrátené. O tom, ako sa z vlajok vybojovaných SBSkou domáci tešili, už písať nebudeme. To bola však naša nechuť iba na začiatku. Jeden náš človek si totiž posedel na kriminálke a skončil s problémami, trestami a zákazom chodenia na štadióny. Náš druhý človek pre zmenu dostával od kriminálky iba pravidelné telefonáty. Po zápase krivé obvinenia typu: Petržalčania zničili náš novootvorený štadión (pred zápasom strihal pásku pán Kováčik), pálili sedačky, obnažovali sa na verejnosti (holé zadky pár jedincov počas pokrikov na SFZ) atď. Keby toto všetko ostalo len v mienkotvorných médiách, možno by sme ostali iba znechutení. Horšie bolo zistenie, že za drvivou väčšinou stojí skalický klub, a hlavne skalický fanklub/ultras/internet hooligans... Vyberte si.
Jeseň 2015 - Náš klub sa v tomto čase topil na dne v piatej lige, no my sme tu boli aj vtedy. Na Skalicu sme však nezabudli a okolnosti nás nenechali chladnými. Aj preto sme sa rozhodli spestriť si zimnú prestávku pekným výletom do prvoligovej Skalice, ktorá hrala domáci zápas. Po naozaj nečakanom scenári sme získali to, čo sme chceli -VLAJKU. Nešlo o nič iné, ako o odplatu a ukázanie toho, že byť konfidentom sa neoplatí, pretože nie vždy to pomáha. Ani tu však zábava nekončí. Naša fotka vyvolala na verejnosti veľký rozruch, teda najmä u Skaličanov. Tí nás začali v hojnom počte na internete bombardovať komentármi. Jeden z nich nás dokonca oslovil výzvou na fight "deset na deset", ktorú okorenil vyhrážkami, že to ešte oľutujeme. K nášmu oľutovaniu im mali údajne pomôcť aj ich družobníci z českého Hodonína.
Leto 2016 - Po konflikte sa už prepadávala zem a zrazu... Čo čert nechcel??? Naša štvrtoligová Petržalka sa prebojovala do 2. kola Slovnaft cupu, v ktorom nám po (veľmi šťastnom) lose bola prisúdená Skalica. Podľa ich rečí, vyhrážok, scenára: Plný autobus hostí, získanie ich flagy späť, ba ešte ukoristenie tej našej a následne prichádza naše oľutovanie. Realita? Nula hostí. Viac netreba dodávať nič.
20.10.2018 - Po vyše dvoch rokoch sa znova stretáva náš tím so Skalicou. Vravíme si, že možno nás vyvrcholenie tohto celého konfliktu čaká u nich, predsa len budú doma. Pravda však bola iná. Jediný, kto sa nám postavil, bola opäť miestna SBS. Tá už ale nenechala nič na náhodu a začala hneď zostra. Pri vstupe nás prehliadky ako na Al-Kháidu ani príliš neprekvapili (sila zvyku), no následné podrobné kontrolovanie vlajok a zadržanie tej skalickej už áno. Ako inak, strhla sa potýčka a preťahovanie sa o tú zeleno-bielu handru. Kus nechutnej skalickej gumy sme napokon ustrážili a spokojne sme odpochodovali do sektoru. Nasledoval skvelý celozápasový support okorenený pokrikmi na domácu stranu. Bez odozvy, bez reakcie. Na konci zápasu menšie choreo so stroboskopmi a vyvrcholenie večera - vyvesenie tej zeleno-bielej bezvýznamnosti dolu hlavou. Ani toto však nestačilo na odozvu. Okrem pár "odvážnych" jedincov ukazujúcich prostredník spoza SBS a plota sa nedialo absolútne nič. Handra bola ešte počas show roztrhaná, v Petržalke ľahla popolom.
Týmto chceme vyjadriť naše sklamanie z domácich, od ktorých sme čakali viac. Všetky tie reči sú dnes fuč a činy ani nikdy neprišli. Aj preto týmto chceme ukončiť kapitolu s názvom Skalica. Byť nepriateľ či veľký rival s niekym, kto sa iba vyhráža na internete, nepríde ani k nám a potom ani domov, za koho sa o vlajku stará SBS - to proste nejde. Skaličané, ďakujeme za ten smradľavý kus ničoty, nič iné sme od vás totiž nedostali.
Smrť konfidentom!
Immer Wieder Engerau
U.E.

Žádné komentáře:

Okomentovat