Stránky

úterý 14. února 2017

Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 2:4



Report z povedeného výjezdu uvnitř článku





Od naší poslední návštěvy Havlíčkova Brodu, nepočítám venkovní utkání, uplynula už hodně dlouhá doba, a tak cítíme, že je už potřeba zajet podpořit družbu i na domácí utkání, do Kotliny. Konstelace snad nemůže být lepší - derby se Žďárem (před rokem neskutečný mazec),  sobota, navíc naděje, že tentokrát bude ten počet velmi dobrý. Nechceme nechat nic náhodě a hecování probíhá hodně dlouho dopředu, ale jak už je u nás zvykem, čím víc se hodina odjezdu blíží, lidi nepřibývají, ale naopak odpadávají. Ne na každého je spoleh a tak ještě den předem, dokonce vlastně ani pár minut před odjezdem nevíme, kolik nás na Vysočinu vyrazí. Nakonec nás do regionovy nasedá devět. Asi dobré číslo, ale stejně je to škoda, mohlo nás být mnohem víc! Už se mi ani nechce psát, že to snad příště bude lepší, protože je to furt dokola.

Ale nevadí. Těšíme se velice, neřešíme coby kdyby a jedeme tak hodně z vesela. Cesta krásně ubíhá a protože jedeme klasicky ve výborné sestavě je o zábavu postaráno. Prodáváme si mezi sebou pivka, které jsou opravdu za hubičku :-). V rychlíku z Okříšek máme rezervované kupéčko, ještě přestup v Jihlavě a před polednem už jsme v cíli dnešní cesty. Vracíme flašky v Kauflandu, uděláme nezbytné skupinové foto, tentokrát na Havlíčkově náměstí a jdeme na oběd. Krkovice za 88,- a už valíme na Žolík. Tam už na nás čekají jak první Rebelové, tak i fanda z Boleslavi a my si tak můžeme povídat o fandění. Nesledujeme sněhové vločky, ale tak maximálně ledové kostečky v kýblu, afterparty nás totiž tentokrát mine, někdo se prospí a před hokejem načerpá síly a po chvilce, aspoň nám to tak připadá :-), jdeme na zimák a derby může začít.

Co říci k výkonům na tribunách? Hostů dorazilo asi 150, z nich fandí tak třetina, mají připravené choreo, kde připomínají, že HB v sezoně třikrát porazili. Mají však velké problémy s roztažením, takže to celé působí spíše komicky. Nemyslím si, že to byla tak složitá věc, aby se dala takto posrat. Co si vybavuju, tak stejné problémy tu měla Třebíč i Jihlava(?), tak že by to bylo tím stadionem? No, spíš ne a správná možnost bude ta, že jsou to prostě troubové :-). Domácí jsou tentokrát bez prezentace, o to víc však natěšení na support. I když dění na ledové ploše nejhlučnějšímu sektoru na stadioně moc nepomáhá, fandí se neustále. Hodnotit nebudu, nejlépe se zhodnotili určitě sami Brodští, to za prvé. A za druhé, nás atmosféra v Kotlině nikdy nezklame, neskutečně si to užíváme, takže nějaká kritika tu nezazní. Ono se to navíc přímo ze sektoru docela špatně posuzuje, taky ty vzpomínky nejsou úplně nejostřejší :-).

Proběhne ještě nějaké menší vrůšo, ale přes policajty se toho moc vymyslet nedá, sektor hostí zamčený, takže vše skončí u tlusťocha, který vrhne koště a u slovních potyček. Pár lidem měšťáci pobyt na hokeji zkrátí, na konci zápasu ještě v plamenech zmizí šála plamenů. Nastává loučení a spěchání na vlak.

Od začátku je nám jasné, že se vracíme stejným vlakem jako hosté, takže čekáme, že s odjezdem zábava jen tak neskončí. Tak se taky děje a prakticky celou cestu až do Žďáru probíhají menší či větší konflikty. Přetahujeme se o dveře, pak nějaké slovní šarvátky,  nějaké facky taky padnou. Vše vrcholí, když vlak zastavuje v cílové stanici dnes hostujících fanoušků. Snažíme se jim pomoct ze soupravy rukama nohama, žďárské to očividně baví a loučit se nechtějí, snaží se nás ukecat na prohlídku nočního města, ale nám se nechce. Nakonec nalézáme kompromis a plamenům necháváme aspoň botu. Dveře se zavírají a my odjíždíme do Brna. Tady už jen přestup na bus do Znojma a do našeho města se vracíme lehce před půlnocí.

Jaký tedy tento výjezd byl? Famózní, nechybělo tomu prakticky nic, kdo nejel, může jen litovat a zpytovat svědomí. My, co jsme vyjeli, rozhodně nelitujeme, ostatně jak je tomu dobrým zvykem.

Rebel a Znojmo!











Žádné komentáře:

Okomentovat