Stránky

úterý 24. ledna 2017

Příprava: Pardubice - Znojmo 2:1 (hráno v Brně)



Report z výjezdu na sportovní utkání uvnitř článku





Po dlouhé době zase fotbal, i když jen příprava. Hrajeme zimní Tipsport ligu, která se odehráva v Brně v areálu VUT. To znamená po dlouhé době nejen fotbal, ale také výjezd. Protože je to kousek a busem je to nuda, volíme o hodně delší, ale taky o hodně pohodlnější a zajímavější cestu vlakem. Do Brna dvě hoďky, paráda :-). Bohužel po několika omluvenkách (někdo se dokonce nedostavil naprosto bez omluvenky!!!) vyjíždíme ze Znojma ve třech, to už je asi holt realita. Ale co, jedeme z vesela, víme, že jedno auto nás ještě podpoří a my tak budem mít aspoň tady větší kotel než Zbrojovka :-). Cesta plyne rychle, až moc rychle. Ta cesta je na výjezdech stejně to nejlepší.

V jihomoravské metropoli jsme s předstihem a hledáme knajpu. Spousta náleven otevírá až odpoledne, takže to není zas tak jednoduché. Nakonec zapadneme do Pegasu, pivo za pade, super. Dopijeme, hezky poděkujem a protože fotbal je zábavou dělnické třídy, míříme do Billy pro něco levnějšího. Pak už spěcháme tramvají na místo konání. Na tribunku se dostáváme tak akorát na čas a věšíme vlajku. Stánky nikde, ale aspoň půl kiláku odsud je hospoda, takže nepanikaříme. Něco zařveme, ale spíš je to čekání na ostatní. Ti dorážejí v průběhu první půlky a náš počet končí na sedmi lidech. S jejich příjezdem taky začináme naplno fandit, pokřiky střídají chorály a obráceně, nijak zvlášť nás netíží, co se děje na trávníku. To je na těch výjezdech super, člověku nejde primárně o hru samotnou, je to zábava tak jako tak. Fandíme prakticky bez mezer. Jak kvalitní náš doping v tomto počtu je, hodnotit netřeba, takže jebat, nás to baví :-).

Před pauzou, jelikož zásoby na zápas z Billy jsme stihli ztrestat za půlku, jdeme na výlet do hospody, lahváče nejsou, čekáme na točený a na špíl se vracíme kousek po začátku druhé části. Opět rozjídíme naši šou, chvílemi je to čirý fanatizmus. Ve fanatizmu v jednociferných počtech jsme nejlepší ekipa v republice, bez prdele :-). Zápas prohráváme, do Prahy na final4 se nepodíváme, ale nevadí. Vzájemně si poděkujeme, vyvoláme trenéra Kučeru a promrzlí valíme pro změnu na jedno. Říkáme si, že je divný, že se neukázal nikdo ze Zbrojovky, navíc když hrála hned před náma, cítíme se jako vládci Brna. Ale jen do té doby než domácí chuligány zastoupí sloup brněnského veřejného osvětlení a nepěkně knockoutuje jednoho z nás, tak zpátky nohama na zem :-). 

Potom už jen nakoupení zásob na hlaváku v Brně, přece jen jsme se těšili na klobásku, která nebyla, a jedeme zpět do našeho města. Co závěrem? I když je to jen blbá příprava, výjezd jsme si stejně užili. Je to prostě něco jinýho, než domácí zápasy, třeba příště v lepším počtu!

Ať žije Znojmo!







Žádné komentáře:

Okomentovat