úterý 29. března 2016

Hradec Králové - Znojmo 3:1


Report z nedělního výjezdu do Hradce.


Pár týdnů předem probíhá klasická hecovačka na jeden z nejdůležitějších zápasů v boji o ligu. Klasický minibus se nám daří jakžtakž naplnit bez větších problémů, bohužel (nebo bohudík?) však stále stejní lidé, nikdo nový se nechytá. Škoda. Další fanoušci asi ve Znojmě nejsou. Několik dní před výjezdem řešíme s kamarády z Havlíčkova Brodu jejich dopravu. Chystá se jich hodně. Vzhledem k časové tísni a taky kolizí s případným sedmým semifinále hokeje, která by ještě asi pár lidí ubrala, se musíme rychle rozhodnout, zda jít do rizika. Nakonec do rizika jdeme, objednáváme bus pro padesát a všichni fandíme Orlům ještě o trochu víc. 5:2 pro Znojmo, postup do finále. Hurá jedeme.

Nahlášených je dvacet, dva příjdou na sraz navíc, klasicky se na to čtyři lidi vyserou... Nevim, asi budem příště vybírat zálohy, protože tohle se opakuje furt dokola. Uvědomte si, do piče, že když se na to vyjebete, v den výjezdu budete dělat, že neexistujete, někdo jinej to za vás odsere, rozuměj zaplatí! No nic, nakonec ze Znojma vyjíždí 18 lidí, dík aspoň vám, na které se dá spolehnout! Počítáme peníze, nebude se dneska doplácet tolik jako jindy, takže se vyjíždí poměrně z vesela.

I když z vesela... Hned první setkání s šoférem nám zase náladu o trochu zkazí. Arogantní kokot, protivnej jako prdel, zmrd! Nechce pivo v buse, otvírá nám nákladní prostor. Naštěstí máme dobrého vyjednávače, basy tak jdou nakonec na palubu. Stejně je to hňup, na zastávky na chcaní se tváří jako na prohlídku prostaty. Ty vole, takhle se někdo chovat v práci k zákazníkům, letí na hodinu, zlatý Šimša...

Naštěstí jsme parta výborná, jen tak něco nás nerozhodí a za chvíli už probíhá klasická výjezdová zábava. Řidič jede aspoň rychle, takže krátce po druhé hodině jsme na benzince v Havlíčkově Brodě. Vítáme se s Rebely. Dali dohromady 15 lidí, kvalitní sestava, bus se tak příjemně zaplnil a už si to šineme do Hradce. Ve Ždírci nastoupí Rebel číslo 16 a my jsme tak kompletní. Poslední zastávka je až na kraji Hradce, někdo močí do PETky, zbytek držkuje na mongola za volantem. Na benzině dáme skupinové foto a už valíme na stadion. Nebo spíš na okružní cestu po Hradci s konečnou před naším sektorem.

Do prostoru pro vlajkonoše hostů se dostáváme pár minut před výkopem, věšíme klasické vlajky, jednu výjezdovou dodá RH, a jdeme na to. Od začátku fandíme dobře, během zápasu je několik slabších nebo dokonce slabých míst, o těch ale později. Celkově je náš projev dobrý, výkonem na hřišti nejsme nijak zvlášť ovlivnění, rozhodně žádná ostuda. Projede se repertoár, zazní jak chorály naše, tak i společné, dostane se i na chorály čistě Brodské. Když už je to na pažitu naprostá bída začínáme se skvěle bavit po svém. Pogo, bitka v sektoru, přeřvávačky... Nakonec zábava překoná veškeré strasti, které se na tribuně udály. Celkově to bylo fajn.
A teď k tomu ne fajn. Sektor děs. Záchody starý toitoiky v tunelu, stánek žádnej, semtam přijde aspoň snaživý roznos, ale Votrok je hnusnej jak kýbl hadů. Ale co, nic jinýho není, je hic, tak jsme vděční aspoň za tohle, nicméně je nám jasné, že třeba klobáska bude dnes úplné sci-fi. Jasně, ve Znojmě to taky pro hosty není žádná pecka, ale tohle byl extrém. Kor, když od poločasu roznos kunda v oranžový vestě zakázala. Holt dejte blbcovi funkci... Asi si budem muset zvyknout, že fanoušek rovná se dobytek bez základních práv. Další problémy nastanou, když jeden z nás odhodí prskavku, ta je sice zašlapána, ale stejně to nezabrání vstupu dementních těžkooděnců na scénu. Dotyčného na udání zmrda vyvádějí. Na fandění je to znát, nálada zase chvíli na hovno, ale podporujeme dál. Druhý náběh želv, tentokrát za vykoplou sedačku... Jako jo byla to sice pičovina, na druhou stranu takové haló kvůli jedné sedačce na rozpadlé, mechem a lišejníkem prorostlé ruině, která si ještě nedávno říkala ligový stadion, je minimálně zvláštní. No nic, nálada zase na hovno, občerstvení v nedohlednu, snažíme se nějak nahecovat na doping, jde to ztuha, ale jde to. Zakřičíme klasický ACAB, potom pokřik o tom, pro koho se český fotbal vlastně hraje. Mezitím, jak už bylo výš, hrajem blbě, žádná super konstelace to není. Serem na všechno a bavíme se po svém. Nakonec je z toho ještě v sektoru dobrá party.

Domácí. Ještě pár minut před začátkem to vypadá na fiasko, je jich v kotli asi jako nás doma, postupem času však kotel zaplní a fandí dobře. Odpovídají si i s ostatními tribunami, jsou však od nás asi kilometr daleko, takže na nějaké hodnocení to není. Při našich žduchačkách s fízlama reagují klasickým Český fotbal pro fanoušky(?), vyvolají s námi odpovídačku Pelta - Ven, zatleskáme jim, super, tuhle solidaritu byste u fansklubáků nezažili. Votroci mají také připravené choreo s okurkami, doplněné nápisem Čas na nakládačku po Hradecku, nápad výborný, provedení chvalitebné :). Na plotě vedle ovlajkovaného sektoru (vlajek vážně hromada) se také objeví nápis Defend Calais a logo Generace Identity, která bojuje v džungli právě v tomto francouzském městě, palec hore pro Hradecké. Na to reagujeme pokřiky, že uprchlíky nechceme, také vysvětlíme, že bílá Evropa je sen, co je Merkelová a že Junckerovi chybí pohlavní úd. Po zápase si domácí užívají dnes zaslouženou děkovačku, k ní odpálí nějaké pyro.

Co k zápasu samotnému? První půle dobrý, sice inkasujeme, ale po chvilce vyrovnáváme, jsme lepší. Na začátku poloviny druhé je vyloučen hráč Hradce, optimizmus stoupá, ale jsme po chvíli vyvedeni z omylu. Od té doby vládne už jen jeden tým, paradoxně to jsou oslabení domácí. Znojmo hraje strašně a naprostý zmar dokoná zkratem golman Veselý, který je za nakopnutí protihráče vyloučen a kope se penalta. Kvůli vyčerpaným střídáním jde do branky Rosťa Šamánek, no chtěl bych vidět tu euforii, kdyby pentli chytil, to by snad bylo lepší než výhra :). Zázrak se však neděje, prohráváme 3:1, nutno říct, že zaslouženě. No nic, furt jsme první, vše je v našich rukou. Jeden posraný poločas sezonu nezkurví. Uvidíme v sobotu doma se Sokolovem.

Hráči přijdou na decentní děkovačku, sami věděli, že to nebylo ono, není tak potřeba zbytečně držkovat. Balíme vlajky a jdeme do busu. I když máme volných míst dostatek, někomu to nestačí a bere si sedačku navíc :). Před stadionem taky čekají oba vyvedení, naštěstí to odnesli jen pokutou. Cesta zpět je snad ještě rychlejší než tam, za chvilu jsme v Brodě a probíhá loučení. Od HB až do našeho města panuje v buse neskutečná demence, prohra už nikoho nesere a bavíme se až do Znojma. Taky mezi sebou na pokuty něco málo vybereme, nikdo to nechce, jde to do fondu :). V deset večer jsme doma, klasicky jde někdo domů, někdo do hospod.

Co závěrem? Nakonec i přes spousty peripetií to byl super výjezd, všici si ho snad užili. Velký dík a respekt Rebelům do Havlíčkova Brodu, bez nich bychom byli dnes (a to doslova) poloviční. Podobný přístup bych chtěl vidět i u lidí ze Znojma, no uvidíme, třeba se někteří chytí za nos a příště vyjedou. Kurva kdy jindy než teď v boji o ligu?!

Znojmo a Rebel!!!

Foto: Votroci 2000












4 komentáře:

  1. Tak tam nic neházejte natož petardy,prskavky a konfety. Kdo to má po Vás uklízet a těch propálenejch sedaček....Na hokeji to není a taky se fandí. Jste prostě hovada co dělají jen problémy. Fanděte a nic nikam neházejte a budete mít klid.....Za další přečtěte si návštěvní řád jak stadionu tak řád co se múže nosit na stadion(i vlajka na tyči je zakázána) Hezký den a vítězství v sobotu zdarec

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu. Už jen ten slovník v článku vypovídá o inteligenci a úrovni těchto fanoušků......fandi ale zůstaň člověkem. Je přece jedno kdo vyhraje a pravsa prohra domácích mrzí, ale nemusím se rvát a ničit věci kolem sebe.....Zdarec

    OdpovědětVymazat
  3. Nějakej mindrák z dětství nebo proč tu jeden člověk píše za dvě osoby? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chlapi učte se dnes. Žádné petrdy a slušné fandění tady si berte příklad, že to jde i bez petard a ohňostrojů.....www.hcorli.cz Smekám před takovými fanošky.

    OdpovědětVymazat