pátek 24. srpna 2018

Inter Bratislava - FC Petržalka 2:1



Delegace Znojemských na bratislavském derby. Více v článku.




Po jednom z domácích zápasů sedáme na jedno na Statku a po tradičním zhodnocení výkonů na hřišti i v hledišti :-) přichází na řadu další téma - výjezd na Slovensko, na Petržalku. Se zástupcem tohoto bratislavského klubu jsme už nějaký čas v kontaktu a tentokrát přecházíme od akademických řečí k činům.
Zápas je vybrán rychle, jednoznačně. Derby Inter - Petržalka. Souboj dvou slavných klubů, které ještě nedávno hrály slovenskou nejvyšší soutěž, již také shodně dvakrát vyhrály. Petržalka, tehdy ještě pod názvem Artmedia, dokonce dokázala postoupit přes Celtic Glasgow do základní skupiny ligy mistrů, kde jí jen těsně unikl postup do jarní části. Současnost je však jiná, zatím druholigová, a oba kluby se musely z různých důvodů prokousávat zpět až z nejnižší - páté - ligy.
Pětice Okurkářů vyjíždí krátce po obědě a po menších peripetiích s kolonami a hledáním směnárny přijíždíme do Stupavy, kde Inter hraje své domácí zápasy, asi půl hodiny před úvodním hvizdem. Zde se nás ihned "náš" člověk ze skupiny Ultras Engerau ujímá a jdeme na tribunu do sektoru hostí. Sektor je to velice útulný :-), takže je samozřejmě naplněn plus další desítky Petržalčanů jsou mimo nejhlasitější část tribuny.
Fandění: hlasité po celý zápas, samozřejmě na složitější věci se hned nechytáme, ale to se s postupujícími minutami lepší. Celkově velmi dobré a chvílemi je to mazec. Super si zase na fotbale zafandit ve větším počtu :-) Repertoár je pestrý, od jednoduchýh pokřiků, přes pěkné chorály až třeba po pozdravení bývalého majitele klubu Kmotríka, který stojí za pádem klubu z 1. ligy. Jednoznačně domácí prostředí.
Domácí: v kotli se jich schází asi jako nás ve Znojmě, přes délku hřiště k nám slyšet nejsou, takže nemůžu hodnotit. Co vidět je, jsou vlajky na tyčích a po konci utkání žlutá dýmovnice. Celková návštěva činila zhruba 900 diváků (vyprodáno) plus desítky dalších za plotem. Poměr domácí x hosté si odhadnout netroufám.
Fotbal: Před úvodním výkopem je uctěna památka nedávno zesnulého Juraje Halenára, který v minulosti hrál za oba kluby. Hráči měli nastoupit ve speciálních dresech s jeho podobiznou, to však slovenský svaz zatrhl. Celkově, co jsme měli možnost slyšet, je FAČR oproti SFZ ještě zlatá...
Inter se dostává do vedení, Petržalka srovnává, škoda, že následnou euforii nedokáže přetavit v další gól, dokonce trefují hosté brankovou konstrukci ranou z voleje snad z půlky hřiště. Mazec. Po chybě se Inter dostává opět do vedení. Hostům může aspoň bodík zachránit penalta na samém konci utkání, bohužel mizerně kopnutá, takže stav zůstává 2:1, škoda.

Občerstvení ve Stupavě pořadatelé úplně vychytané neměli, navíc je snad 60 stupňů na slunku :-) Takže děkovačka a už honem do osvěžovny, kde s našimi hostiteli ještě dáme řeč.
Pak už nasedáme a za zvuku hitů z radia pádíme směr ČR a Znojmo.
Díky za pohostinnost, bylo to celkově moc fajn odpoledne a už se těšíme na vaši návštěvu Znojma. Okurkáři, hecujte se, ať to není ostuda!
IWE

Úvodní foto: ultras-magazine.com
Zbytek ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat