neděle 23. července 2017

OkurCup 2017



Report v článku!

O minulém víkendu proběhl již čtvrtý ročník letního okurcupu. Jelikož jsme začínali zkušebním ročníkem nultým, jednalo se tak již o páte sportovní setkání. Po hubených dvou letech, které se nesly ve znamení odříkávání jak hráčů tak i celých týmů jsme tentokrát očekávali výrazný progres. Zatímco loni a předloni proběhl turnaj velmi skromně a komorně, letos se zadařilo a dorazily všechny pozvané týmy. OkurCup tak zaznamenal rekordní účast šesti týmů.


Kromě stálých tůmů Okurkářů a Havlíčkova Brodu na svou loňskou účast navázalo družstvo Moravského Krumlova a nováčkovske role se velmi zodpovedně zhostili Okurkáři Young (OY) a Mlada Boleslav (MB). Havlíčkuv Brod dodal týmy dva.


Pro čast celé výpravy začina sportovní víkend již v patek odpoledne, Boleslavšti díky malým peripetiím přijíždí na místo až téměř v noci. Probíha fajn zabava, prostě fotbal je jen záminka.

V sobotu před turnajem přijíždí i zbytek a můžeme jít na věc. Systém turnaje je každý s každým a následně play off.
Základní skupina je ve znamení oťukávání soupěřů. Okurkáří mají problém na postu brankáře, naopak nováček z MB má tento post vyřešený dokonale. Další z nováčků OY se prezentuje sympatickými výkony a pokud jim elán vydrži, dalši ročníky budou patřit k favoritům. MK sázi jako loni na výraznou osobnost v útoku, která nakonec ovládá i tabulku střelců. Havlíčkův Brod, který se rozhodl postavit dva mančafty srdnatě bojuje, nakonec vsak díky zraněnim jeden z tymu odstupuje a pro play off dochazí ke sloučeni obou. Základní část vyhrává MB následovaná MK. Třeti jsou Okurkáři, na čtvrtém miste je HB B, pátí OY a šestí HB A. Do semifinale pak přimo postupuji první dva, Okurkáři ve čtvrtfinále kontumačne postupuji přes HB A. Jediný čtvrtfinalový zápas, který se tak odehrál byl soubojem OY a HB B. Zkušenější Brod si postup pohlídal a mohl se těšit na semifinále proti MB.


Tomu ale předcházelo první semifinále mezi domacimi a MK. Okurkáři po celý zapas vedou, Krumlovu se vsak daří vyrovnat tři vteřiny před koncem a o postupujícím tak rozhoduje až penalotový rozstřel. V něm jsou šťastnějši Okurkaři a my tak můžeme dal snít o obhajobě. Ve druhem semifinále pak jednoznacně vítezí MB a je tak jasné, ze se ve finále obhájci střetnou s nováčkem.


Finále není nějak líbívé, okurkáři stejně jako v semi střílí rychlý gól, avšak tenktorát i přes tlak MB výsledek udrží a raduji se tak z obhajoby OkurCupu.
Následuje vyhlášení, předání cen, poté se všichni rozprchnou, aby se následne sešli na afterparty, ze které report není potřeba🙂


Co závěrem? Nejpovedenější ročník ze všech, velké díky všem zučastněným a příští rok minimálně ve stejném počtu! Potkávat se však asi budeme i během roku na tribunách.
Sportu zdar, fotbalu zvlášť!


Okurkáři - trojnásobný vítěz OkurCupu






Žádné komentáře:

Okomentovat