středa 10. srpna 2016

Znojmo - Baník 1:1


Více v článku




Prakticky od rozlosování nového ročníku FNL se na první kolo těšíme. Přijet má po svém pádu z ligy soupeř z nejzvučnějších - Baník Ostrava. Samozřejmě je to motivace něco na tribunách předvést, na druhou stranu je nám jasné, že tento zápas budeme spíše sparingem při baníkovské premierové druholigové šou. 
    
Už týdny před zápasem panuje všeobecná panika, lístky jsou snad poprvé v historii ve Znojmě na občanku :). Do Ostravy putuje 300 lístků, ale poté, co zaznamenáváme nebývalý zájem o tento zápas, je nám jasné, že u třech stovek hostí určitě nezůstane. No nic, v týdnu nakoupíme, nachystáme menší prezentaci a můžeme jít na to.  V den zápasu odvážíme dopoledne veškeré potřebné věci na stadion, jdem kouknout, co se děje na nádraží, žádní lidojedi z vlaku nevystupují, a tak jdem na jedno. Nebo spíš nejdeme, všude zavřeno na doporučení PČR. Zbytečný krok, všecko bylo v klidu, tratili na tom pouze majitelé hospod... Díky Bohu za ten Kaufland :)

Jdeme na stadion, ten se pozvolna zaplňuje, přivítáme se s kluky z Brodu - velké díky! - a může se jít na věc. S úvodním hvizdem vhazujeme pár konfet a začínáme fandit. Snažíme se, na nás je to i dobrý výkon, ale jemně řečeno, konkurence je dnes prostě veliká :). Ostudu jsme neudělali, slyšet jsme snad taky občas byli. To je proti takovému soupeři naše maximum, oba tábory jsou samozřejmě nesrovnatelné. V 50. minutě jde nad hlavy jednoduchá prezentace - nápis Věrní Znojmu (v tom žádný podtext nehledejte:) ) a třicítka vlaječek. Nevím, bylo to takové divné, ale na fotce to nakonec tak zle nevypadalo. Nachystány jsou ještě balonky, ty však pro dnešek necháváme v batohu. Nějak to dofandíme a vyřízení jdeme hledat pivo. Najdeme ho u rotundy, pár jich urazíme a můžeme jít domů. 

K hostům se nemá cenu vyjadřovat, napsáno a nafoceno toho bylo spoustu. TOP tábor u nás, to asi stačí. Opticky se prezentovali citátem z Football Factory a kartoniádou. Ke konci zápasu nějaké pyro. Počet snědených žen a znásilněných dětí se zastavil na čísle nula. Panika byla přehnaná, třeba pro příště :).

Co se organizace týče, bylo to takové zvláštní. Je v pořádku, že sektor byl přesunut, byla by samozřejmě škoda, kdyby se hosté nedostali všichni, zvlášť když to místo bylo... Na druhou stranu kotel není nijak označen, když se šikujeme k fandění, jsou z toho zbytečné hádky, lidi vůbec nechápou, že u fandění stojíme, nikdo nic neví, prostě divný. Další věc je už klasikou při větších návštěvách. Těch pár stánků prostě nestíhá. Hic jak sviňa, vesty zabavují pití u vchodu a ve frontě se čeká půl hodiny. Po kolikáté už? Prostě děs a není to poprvé, tohle akorát lidi nasere a na takovou Vlašim zas nikdo nepřijde. A jako třešnička na dortu zamčená brána po zápase. Super... Snad aspoň ty sedačky v našem sektoru zůstanou odmontované, stejně nám jen překáží.

No nic bylo to fajn odpoledne, ještě jednou velké díky do Havlíčkova Brodu, bez nic by to zavánělo fiaskem a příští pátek proti Opavě v kotli zdarec, to už snad bude vyrovnanější :)

Znojmo a Rebel!!!

Foto: supporters.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat